Istoria Brandului Adidas


Adolf Dassler a fabricat în bucătăria părinților săi în 1918 prima sa pereche de pantofi pentru sport. Cum ar spune un ardelean, a fabricat prima pereche de papuci. De numele lui Adi Dassler este legată istoria pantofilor pentru sport. Ulterior, descoperind talentul de a confecționa pantofi pentru sport, la vârsta de 24 de ani, Adolf Dassler împreună cu fratele său Rudolf au fondat firma Gebruder Dassler, în Herzogenaurach. Herzogenaurach se afla în Germania, iar despre lucrurile nemțești se spune că sunt făcute să dureze în timp, adică sunt lucruri de calitate și dure. Adi se ocupa de producția pantofilor pentru sport, iar Rudi se ocupa de activitatea comercială. Amândoi au fost sportivi activi: Rudolf practicase atletismul, iar Adi a fost jucător de fotbal. Amândoi fiind familiarizați cu pantofii pentru sport, iar lansarea în producție a acestor pantofi era una în completarea activității lor. 

Au avut succes cu pantofi pentru alergat, înzestrați cu cuie fabricate manual. Primul vector de imagine a fost atletul Jesse Owens care a fost echipat în 1936, la Olimpiada de la Berlin, cu acești pantofi. Celebrul atlet câștigase patru medalii. Douăzeci și patru de ani mai târziu, cei doi s-au despărțit și fiecare și-a înființat propria firmă: Rudi, firma Puma, iar Adi, firma Adi+ Dassler, care a ulterior a devenit Adidas.

În 1949 au fost introduse cele trei dungi oblice de identificare a produselor Adidas. În 1954, Adi Dassler a inventat cuiele cu șurub pentru pantofii de fotbal. În același an, echipa de fotbal germană a jucat și a câștigat campionatul mondial de fotbal fiind echipată cu pantofi Adidas. Adi Dassler a dus numele Adidas la toate jocurile echipei de fotbal germană. Asocierea pantofilor Adidas cu sportivii a fost de bun augur și a ajutat la promovarea produselor. În 1963 a fost produsă prima minge de fotbal, iar patru ani mai târziu au fost introduse tricouri și echipamentele de fotbal. În 1970, Adidas a produs prima minge oficială de joc care a fost furnizată în turnelul campionatului mondial de fotbal din Mexic. Adi Dassler a murit în 1978.
                

După moartea acestuia, fiul lui, Horst Dassler a deținut controlul acestei afaceri, iar după trei ani de zile a vândut pachetul lor de acțiuni lui Bernard Tapie, proprietarul clubului francez de fotbal. În urma unor probleme financiare pachetul de acțiuni a fost vândut unor investitori francezi Robert Louis Dreyfus și Christian Tourres. În același an, firma Adidas s-a transformat în societate pe acțiuni. Doi ani mai târziu a fost cotată la bursă. 

Firmă cu origini germane, preluată de francezi. Societatea a fost achiziționată de firma de articole sportive  franceze Salomon de către Francois Și Jeanne Salomon, iar pentru a fabrica articole sportive pentru iarnă și în special pentru ski, a fost schimbată denumirea în Adidas-Salomon SA. 

Aceasta este istoria brandului Adidas, ce își are origini germanice. Fondatorul acestui brand este sportivul Adolf Dassler, iar datorită pasiunii lui pentru crampoanele, noi ne bucurăm astăzi de articole vestimentare sportive de calitate. Recunosc, faptul că, eu folosesc din liceu articolele sportive ce poartă semnătura Adidas.
Dacă considerați că a fost util acest articol nu uitați să lăsați un comentariu și să îmi comunicați părerea voastră despre produsele Adidas sau dacă știați despre istoria brandului Adidas!

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram