Ralu Story



Au înflorit ghioceii din curtea socrilor mei și rândunelele cântă tot mai frumos în fața geamului. Guguștiucii stau pe același prun. Exact ca în fiecare an. Primăvara își reintră în drepturi. A început să răsară primula în toată grădina din fața blocului din Brașov. La fel ca în fiecare an din 2008 competiția SuperBlog revine cu probe noi care să antreneze inspirația și să descopere creativitatea bloggerilor.

Istorie personală. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când mă înscriu în competiția SuperBlog. Era 2014 și eu eram studentă în anul întâi la specializarea Comunicare și Relații Publice, de la Facultatea de Sociologie și Comunicare, din cadrul Universității Transilvania din Brașov. A fost momentul când am văzut o postare pe un grup de socializare cu privire la anunțarea competiției SuperBlog. M-am înscris în competiție și aveam să mă descopăr pe mine. Să redescopăr pasiunea, pentru arta scrierii. Eu asociez mereu competiția SuperBlog cu o școală. O școală în care te formezi din punct de vedere profesional, primești punctaj asemenea examenului de atestat: de la zero la o sută de puncte. Sărbătorești ultimul clopoțel la gala SuperBlog, acolo, unde organizatorii competiției: Claudia și Albert Budică citesc în ordine descrescătoare fiecare blogger și locul obținut în competiție. Câștigătorul competiției primește trofeul mult râvnit. 

 In data de 01 martie 2024 începe ediția de vară a competiției Spring SuperBlog. SuperBlog este cea mai longevivă competiție care se desfășoară în două sezoane diferite: primăvara și iarna.  Fiecare ediție aduce o serie de probe, prin intermediul cărora sponsorii vor să testeze creativitatea bloggerilor și implicit, pentru a se promova în social media. Probele au un brief bine stabilit, asemănător cerințelor de la examenele susținute la școală.

Deadline. Scrierea articolelor la timp. În momentul în care te-ai hotărât să scrii primul articol, pentru această competiție este important să aloci un timp. Timpul este cea mai valoroasă resursă de care dispunem. Ai nevoie de timp:


  •  să citești cu atenție cerința(brief-ul pentru redactarea articolului),
  • să îți structurezi informația, 
  • să utilizezi fotografiile postate în brief ,
  • să urmărești podcast-urile realizate de Claudia Budică,
  • să recitești articolul, pentru a evita greșelile de typo,

Cred că mult timp am procrastinat privind scrierea articolelor la timp. Întotdeauna entuziasmul s-a risipit, atunci când a intervenit câte o situație care se reflectă în zona profesională sau personală a mea. Este necesar să îți aloci timp și energie, pentru a scrie articole creative.

 Click pe o nouă ediție SuperBlog 2024 cu povești și articole menite să înflorească din adâncul creativității, inspirației și energiei. Bat și eu la poarta competiției Spring SuperBlog 2024 asemenea lui Kafka care dorea să intre în castel. 

Comunitatea SuperBlog. În jurul competiției SuperBlog s-a format o comunitate de bloggeri. Dacă vrei să îți vibreze telefonul și notificările cu privire la fiecare informație ”Probă? ce? unde?” sau ”F5...note” și să trăiești la maximă intensitate fiecare probă te invit să te înscrii și în grupul comunității SuperBlog.

Acest articol reprezintă înscrierea mea în competiție! Rămâneți aproape și vă invit să vă înscrieți și voi în cea mai frumoasă competiție din această primăvară. 





   Am revenit cu forțe proaspete și cu condeiul odihnit, pentru a participa la cea mai longevivă competiție blogosferică, numită SuperBlog. Competiția SuperBlog se află la cea de-a 25-a ediție de blogging creativ. Această competiție a schimbat multe destine blogosferice. Menționez acest lucru și din punctul meu de vedere. Claudia Pătrașcu și Albert Budică sunt făuritorii de bine a competiției  SuperBlog ce și-a crescut notorietatea, după atât de multe ediții.

      Călătoria mea inițiatică a început în anul 2014, atunci când lucram la o corporație și eram studentă la prima facultate. Motivul pentru care m-am înscris atunci a fost reprezentat de faptul că îmi doream să am o activitate adiacentă în care îmi pot exprima opinia. SuperBlog m-a ajutat să îmi îmbunătățesc tehnicile de redactare a articolelor. Cunoscând această competiție m-am familiarizat cu următorii termeni cheie: ”seo”, ”sem”, ”articole”, ”brief” și ”advertoriale”.

         Competiția SuperBlog este o rampă de lansare pentru mulți bloggeri, dar și o punte de legătură formată între sponsori și bloggeri. După doi ani în care am căutat un echilibru personal și profesional. Au fost doi ani plini de schimbări, pe ambele planuri, departe de activitatea blogosferică. Viața mea s-a schimbat în bine. Din punct de vedere personal, m-am căsătorit și m-am mutat la casa mea, atât la propriu, cât și la figurat. Din punct de vedere profesional sunt cadru didactic și acest lucru mă împlinește, deoarece un vis din copilărie a prin contur.

           Competiția Superblog poate să fie asociată în linii mari cu Junimea prin sintagma: „Intră cine vrea, rămâne cine poate”. Competiția este deschisă pentru orice blogger, la început de drum sau veteran. SuperBlog prin intermediul fiecărei probe îți testează limitele. Fiecare cerință, numită brief, îndrumă fiecare blogger, despre cum să își structureze articolele. Prin intermediul acestui articol mă înscriu în cea mai creativă competiție. 3, 2, 1....SuperBlog ai cuvântul în fiecare articol scris pentru această competiție.





Bună drag cititor, 

Astăzi vreau să îți povestesc despre cafea proaspăt prăjită de la Kfea 100 la sută Arabica. Cafeaua Arabica este cunoscută sub numele de arborele de cafea. Arborele de cafea din Arabia este prima specie de cafea cultivată. Arabica conține mai puțină cofeină. Cafea de specialitate conține cafea de același soi. Un exemplu în acest sens îl constituie cafeaua extrasă din Arborele de cafea din Arabia.

Cafeaua de specialitate este selectată de pe o singură plantație, același soi Arabica. Soiurile ce se regăsesc în portofoliul Kfea sunt Kenya, Blue Mountain, Huehuetenango, Java, Kenya AA , Cafeaua verde din Uganda și Cafeaua Yirgacheffe. Cafeaua Kenya poate să fie selectată dintr-o plantație din Kenya și mă refer la sortimentul Etolia Kenya Nyeri Ruka Chui. Cafeaua Blue Mountain cultivată în Jamaica și mă refer la sortimentul Bazzara Jamaica Blue Mountain. Cafeaua Huehuetenango cultivată la nord de Guatemala, respectiv la sortimentul Etolia Guatemala Huehuetenango FairTrade Organic. Boabele de cafea Java cultivate în Indonezia și sortimentul Etolia Indonesia Java Blawan. Cafeaua Kenya AA cultivată în Kenya, iar sortimentul la care fac referire este Hotspot Kenya AA+ Kegwa Estate. Cafeaua verde cultivată în  Uganda. Cafea verde boabe Uganda Bugisu Robusta. Cafeaua Yirgacheffe cultivată în Etiopia cu sortimentul Hotspot Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot boabe.

Kfea espresso proaspăt prăjită de la Etolia, pentru dimineți pline de energie. Dimineața simt nevoia din ce în ce mai mult să beau cafea. Sună alarma de la telefon la ora 6 și 30 de minute. Așa reușesc să mă trezesc. Parfumez bucătăria cu apă fiartă pusă în ibric și patru linguri de cafea, respectiv o lingură de zahăr. Parfumul de cafea prăjită se răspândește rapid în bucătărie și în simțurile mele. Mă îmbie să simt plăcerea rafinată a gustului Arabica. Acest miros de cafea prăjită Arabica rămâne impregnant și recognoscibil. Nu poți refuza o cafea proaspăt prăjită datorită parfumului lăsat. Savurez cafeaua în timp ce scrollez după notificările pe rețelele de socializare și  citesc ultimele noutățile de la locul de muncă. Timpul se scurge de parcă ar sta într-o clepsidră și mă pregătesc să merg la muncă.

Sortimentul Espresso are următoarele note tutun, ierboase și biscuiți. Cafeaua este adusă de culoare verde și prăjită. Recunosc faptul că eu ador să beau cafea. Am un ritual zilnic de a savura o ceașcă de cafea. Prefer o cafea proaspăt prăjită Espresso, atunci când sunt grăbită și trebuie să ajung urgent într-un loc sau atunci când mă pregătesc să merg într-o excursie sau într-o vacanță. Consider că se prepară mai ușor.

Sortimentul Kenya este produs din boabele de cafea verde. Cafeaua verde ajută la îmbunătățirea memoriei, reduce efectele radicalilor liberi, la îmbunătățirea circulației sanguină, la detoxifiere, la buna funcționare a sistemului imunitar și ajută la scăderea în greutate. Sortimentul de cafea proaspăt prăjită Kenya conține următoarele note fructe de pădure, caramel și ciocolată, complexă, aciditate citrică plăcută. Cafeaua are un gust fin și dulce, potrivit pentru un început de dimineață. Îndulcește zilele mohorâte și îmi dă o stare de bine, respectiv energia de care am nevoie pentru locul de muncă.

Kfea proaspăt prăjită de la Etolia, pentru dimineți pline de energie la locul de muncă sau în călătoriile noastre. Eu îmi prepar cafeaua la ibric. Simplu și ușor de realizat o cafea delicioasă și dulce, pentru un început de zi productiv. Ritualul de preparare a cafelei îmi influențează într-un mod pozitiv întreaga zi. 
Vă doresc zile productive și o cafea prăjită de la Etolia în fiecare dimineață!
   Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2021 

Călătoria mea este inspirată de culorile toamnei și garderoba în nuanță arămie. Toamna este anotimpul colorat de frunzele ruginii și este bogat în peisaje naturale. Strălucirea luminii incandescente este o imagine recurentă în acest anotimp schimbător în care se culeg roadele câmpului și cele din grădină. În această perioadă, în copilărie, culegeam nucile. Bunica și tatăl meu desfăcau porumbul. Strugurii din coșarca cu nuiele erau puși în zdrobitoare de mătușa mea. Din bucătăria parfumată de dulceața de gutui, mama tăia fructele, iar pe mine mă ademenea aroma intensă. 


Toamna era colorată de negru de la vinul tare de pe plaiurile moldovenești. O nuanță de mov îmi colora buzele de la vinul negru. Toamna la țară era colorată de verdele de la nuci evidențiat pe mâinile mele și pe degetele lungi. Bunica folosea frunzele de nuci pentru ceai și pentru o mască de păr naturală. Toamna era colorată de arămiul deschis al pomilor din livada noastră de cireși. Toamna era colorată de gutuile coapte în nuanța galbenă. Toamna era colorată și de frunzele suflate de vânt și căzute la pământ. Îmi aduc aminte că le adunam într-o grămadă și săream pe acele frunze. Amintirile acestea sunt o sursă de inspirație pentru obiectele vestimentare purtate toamna.



În prezent, răsfoind printre amintiri realizez faptul că toamna mea era una înnoitoare și la început de an școlar, mergeam cu mama la cumpărături. Îmi cumpăram o pereche de ghete, o cămașă albă, o cravată roșie, o vestă și o geacă. Stăteam o zi întreagă, printre raioanele magazinelor, ca să găsesc modelul pe care îl doream, mărimea potrivită și culoarea de care aveam nevoie. Acum la un click distanță îmi comand întreaga garderobă de toamnă. Cu un click pe tab-ul filtru îmi aleg culoarea, mărimea și obiectele vestimentare atemporale.

View this post on Instagram

O postare distribuită de Ralucica Andreea (@ralucicablogger)

Am găsit pe https://answear.ro/ peste 350 de branduri internaționale de geci de piele. Din primul meu salariu mi-am achiziționat o geacă de piele neagră. Era toamnă și după ce am cules roadele muncii, îmi primisem salariul, am zis să îmi fac un cadou pe măsura. Era primul meu salariu din munca mea, alocată activității timp de o  lună de zile. A fost prima mea geacă de piele. Am zis să fie într-o non-culoare care să îmi reamintească de vinul bunicii.

În acest an am făcut o pasiune, pentru trenciul de la https://answear.ro/h/trenci.html. Mi-am achiziționat primul trenci în nuanța maro deschis. Îl ador și se așază atât de bine. Se potrivește cu ambele costume pe care le port prin rotație la locul de muncă. Trenciul este un articol vestimentar care se mulează pe corp și îl pot purta în zilele mai însorite. Sunt de părere că, fiecare locație influențează garderoba, în Brașov și vara am o geacă de blugi la mine. Brașovul, fiind situat la poalele Muntelui Tâmpa, ceața, vremea bacoviană sau frigul de dimineață se resimt mai accentuat. De aceea, trenciul este potrivit pentru schimbarea bruscă de temperatură, dacă dimineața este frig, la prânz soarele încălzește pământul și se resimte o temperatură mai ridicată. 

Îmi plac puloverele, bluzele, rochiile și ghetele atemporale la care pot asorta una din gențile mele, o eșarfă colorată și pălăria mea neagră și cochetă. Am tot văzut în ultima perioadă la colegele mele, pălăria, ca fiind o piesă de rezistență. Ghetele lungi de pe 

https://answear.ro/h/geci-de-piele.html

cu talpă joasă sunt preferatele mele, deoarece le pot asorta la orice ținută de la una elegantă la una mai sport. Mai ales că mie, îmi place să merg mult pe jos. Nu degeaba se spune că mersul pe jos face piciorul frumos, dar mă ajută să îmi pun în ordine gândurile. Mi-am achiziționat o pereche de ghete îmblănite și călduroase. Atunci când îmi aleg încălțămintea, criteriul eliminatoriu este alegerea corectă a mărimii. Trăind pe picior mare, găsesc destul de greu mărimea potrivită. Îmi este cunoscut faptul că mărimea românească este cea standard, iar mărimea europeană diferă și este cu un număr mai mare decât cea standard.

Mi se pare simplu și economisesc mult timp să mă uit la modelele articolelor vestimentare, ulterior să le comand online. În weekend, prioritatea este reprezentată de deconectarea de la grijile și stresul cotidian prin călătorii. Ador să fac drumeții pe munte, să vizitez un oraș nou, să fotografiez, să filmez și să mă las inspirată de natură. Mă inspiră să caut articole vestimentare noi, în pauza de la locul de muncă sau în călătoriile mele. Faptul că am acces oriunde și oricând la site-ul Answear pentru achiziționarea articolelor mi se pare un atuu în această eră a vitezei, în care articolele vestimentare atemporale sunt achiziționate pe fugă și în grabă. Drept scuză fiind nu am timp acum.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

Training Course - Out for ChangE+ în Costinesti, în perioada 9-16 octombrie 2021. Transportul, cazarea și mâncarea sunt asigurate de organizatori.Transportul Bucuresti-Costinesti-Bucuresti este asigurat de Asociatia ASALT gratuit. Vârsta minimă necesară pentru a te înscrie în acest proiect este de minim 18 ani. Acest curs de pregătire te ajută să-ți îmbunătățești cunoștințele despre subiectul abordat, să interacționezi cu tineri noi din Estonia, Turcia, Croația, Italia, Bulgaria, Letonia, Polonia și România și o să participi la atelierele organizate pregătite pentru tineri. Eu am participat la 8 astfel de schimburi de experiență care mi-au schimbat perspectiva de viață.





🏖  Locatie în care va avea loc acest curs de pregătire  este Hotel Regal din Costinești. 

Mai multe detalii gasiți in Infopack ⬇⬇⬇⬇⬇⬇

https://drive.google.com/file/d/12TpszTVZe6ss1oi-zHYHnw2Qlydwugpc/view?usp=sharing

Pentru înscrieri vă rog să accesați linkul de mai jos ⬇⬇⬇⬇⬇

https://forms.gle/1wPab3MC4sBTirpAA


Nu uita să citești infopack-ul și în cazul în care ești interesat să accesezi linkul de înscriere și să-l completezi. Ulterior vei fi contactat pentru confirmarea locului. Nu ratați această experiență Erasmus +, deoarece vă poate schimba viitorul în bine. Aceste schimburi de tineret vă pot ajuta să vă îmbunătățiți limba engleză la nivel conversațional și să realizați prezentări pentru atelierele la care participați. Cu această ocazie veți contribui la îmbunătățirea imaginii despre România prin organizarea Serii Interculturale.  În ultima zi vei primi un YOUTHPASS care certifică competențele dobândite și este un document recunoscut la nivel european. 


  Vei participa la acest schimb de experiență? Ce părere ai despre proiectele Erasmus+?



Templul Zeiței Artemis din volumul colectiv publicat de scriitoarea Laura Calous și de scriitorul Adrian Negru. Cartea Templul Zeiței Artemis a fost publicată la Editura Dreams Publishing House. Templul Zeiței Artemis este o carte de redescoperire în care fiecare mandala m-a ajutat să îmi adun haosul creativității într-un tot organizat. 

Cifra 33 m-a dus cu gândul la vârsta pe care o avea Iisus când a pătimit. O cifră cu o referință spirituală așa cum și simbolul mandala este unul spiritual. Deși, mandala este un simbol din hinduism și din budism. Cred că această alegorie din cele trei religii construiesc în jurul acestei cărți de colorat pentru adulți ideea de unitate spirituală.



Prima dată când am primit cartea am simțit o energie pozitivă. O carte de tipul unui caiet A4 ce seamănă cu acele caiete pe care le aveam în liceu. O carte colorată  care mi-a dat o stare de bine de la prima interacțiune avută cu ea. De la prima atingere cartea mi-a transmis o energie frumoasă. Culorile acestei cărți sunt liniștitoare. Au un vizual bun și cu o nuanță albastră și derivate plăcută ochilor.



Templul Zeiței Artemis transmite mesaje de bine prin intermediul descrierilor. Fiecare mandala de la floarea vieții până în a treizeci și treia zi surprinde prin importanța vieții. Pune accentul pe importanța fiecărei zi din viața mea. Mesajul de a mă bucura de fiecare zi din viața mea și să ajung să văd, doar binele din ceea ce mă înconjoară.



Templul Zeiței Artemis mi-a schimbat stările febrile și de nevrozitate prin care treceam. Fie că este vorba despre activitățile de la locul de muncă care mă încarcă cu energie negativă și simt să refugiez energie negativă acumulată. Templul Zeiței Artemis m-a purtat pe la:

  1. Poarta Liniștii
  2. Poarta Creativității
  3. Poarta Spiritualității
  4. Poarta Culorilor
  5. Poarta Gândurilor
  6. Poarta Energiilor pozitive
  7. Poarta Descătușării
  8. Poarta Purificării
  9. Poarta Răbdării
  10. Poarta Ideilor
  11. Poarta Curajului
  12. Poarta Alegerilor
  13. Poarta Entuziasmului
  14. Poarta Fotografiei
  15. Poarta Păcii
  16. Poarta Solară
  17. Poarta Intuiției
  18. Poarta Zgomotului Interior
  19. Poarta Optimismului
  20. Poarta Opiniilor
  21. Poarta Formelor
  22. Poarta Speranței
  23. Poarta Bucuriei
  24. Poarta Zâmbetelor
  25. Poarta Binelui
  26. Poarta Creației
  27. Poarta Puterii
  28. Poarta Dragostei
  29. Poarta Inspirației
  30. Poarta Productivității
  31. Poarta Experienței
  32. Poarta  Armoniei
  33. Poarta Totului







Am deschis fiecare poartă ce împrejmuiește Templul Zeiței Artemis prin fiecare mandala colorată. Mi-am redescoperit pasiunea pentru desen. Uitată, undeva, într-un sertar al timpului frumos și fără griji. Să colorez o mandala în tren sau acasă după programul de muncă este ca o terapie. Terapia ce mă ajută să mă descătușez de energiile negative. O carte cât 33 de mandala de colorat în timpul armoniei. 

Am desen mandala în drum spre Băile Felix. Am desenat mandala după orele de muncă. Am citit fiecare mesaj ca pe un mesaj spiritual. Am perceput fiecare mesaj citit din această carte ca pe unul universal, transmis de universul binelui. Un mesaj pentru a aloca timp de calitate sufletului și minții. 

O carte de colorat cu 33 de mandala, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Îmi aduc aminte de The portrait Oval scris de Edgar Allan Poe în care imaginea tinerei era atât de vie. Cred că imaginile sunt un izvor de energie, iar cele 33 de mandala de colorat m-a ajutat să descopăr această resursă interioară. O carte terapeutică pentru minte și suflet. Cartea Templul Zeiței Artemis este scrisă în limba engleză: The Goddess's Temple Artemis.

Știai de carte Templul Zeiței Artemis? Ce părere ai despre cărțile de colorat pentru adulți?

Pasiunea de a scrie se reflectă în Competiția SuperBlog ca o oglindă frumoasă sau ca o umbră ce te urmărește pretutindeni. Competiția SuperBlog este în umbra articolelor premiate și apreciate de juriu. În Competiția SuperBlog se oglindesc atât de mulți bloggeri, pentru care scrisul este începutul unor colaborări productive și de lungă durată. În competiția SuperBlog se oglindește critica constructivă care este de ambele părți, din parte bloggerilor și sponsorilor. În competiția SuperBlog se oglindește comunicare între triunghiul: organizatori, sponsori și bloggeri. Pentru mine, SuperBlog a început din 2014 și mi-a schimbat perspectivele de viață, a contribuit la încrederea de sine și la entuziasmul de a scrie articole și de a învăța cum să scrii articole după ce studiez brieful. SuperBlog este o comunitate frumoasă în care se oglindesc oameni cu perspective mărețe de la care ai ce învață. Bloggerii sunt ca prietenii din fața blocului care îți oferă sfaturi și te ajută să crești și să te dezvolți, atât personal, cât 
și profesional.

Cuvintele cheie ce definesc această competiție sunt: bloggeri, articole, podcast, creativitate, concurs, brand, note, contestație și brief.

Ce am învățat de la competiția SuperBlog?
Să scriu articole. Să scriu articole despre produse și despre servicii despre care înainte nu mă gândeam că au nevoie de promovare.
Să îmi îmbunătățesc cunoștințele despre SEO. Fiecare articol scris despre un produs sau un serviciu îl clasează pe o poziție mai înaltă pe motorul de căutare Google.
Să îmi promovez articolele pe rețelele de socializare. Datorită acestei competiții mi-am creat pagina de facebook a blogului. 
Să fiu mai încrezătoare în propria persoană și să scap de complexe. Datorită acestei competiții îmi apreciez munca și eforturile depus. Am învățat să îmi iubesc defectele și limitările. Am învățat să ies din zona de confort și să scriu articole despre subiecte pe care nu le abordez zi de zi.
Să dezvolt ideile pe care le cunosc despre un produs. Să scriu în mai multe rânduri despre un anumit subiect. Să descriu în detaliu un anumit produs sau serviciu.
Să îmi nișez blogul. Am învățat să îmi structurez mai bine informațiile pe blog. Mi-am creat categorii și scriu despre subiectele pe care vreau să le abordez pe blogul personal.
Să mă documentez despre terminologie și despre un produs sau serviciu. Documentare este cheia informațiilor și pentru un blogger este important să scriu despre informații relevante și utile.
Să socializez mai mult cu bloggeri. Prin intermediul momentelor de networking de la fiecare Gală SuperBlog am învățat să fiu mai deschisă cu bloggerii. Am sentimentul acela de apartenență la familia SuperBlog.
Să accept criticile constructive. Venite din partea bloggerilor. Cred că este important să ai un feedback constant din partea unor bloggeri.

Ce gânduri am pentru competiția SuperBlog?
Să particip la gala Superblog, chiar de o să fie și online. Să îi revăd pe bloggerii care participă în această ediție și să socializăm cu distanțare socială.
Să scriu articole pe placul sponsorilor. Să fiu mai atentă la cerințele fiecărui sponsor. Să citesc fiecare brief și să fac un brainstorming înainte să postez articolul.
Să scriu articole la timp. Sunt cunoscută drept veterana penalizărilor din cadrul competiției SuperBlog din cauza faptului că nu postam articolele înainte de 23:59.
Să scriu articolele din timp. Să mă documentez despre produsul și serviciul pe care îl descriu. Să ascult podcasturile în care sunt invitați sponsorii să povestească despre așteptările lor și despre ce informații ar trebui să fie incluse într-un articol câștigător.
Să recitesc articolele scrise. Cred că după scrierea unui articol brut este la fel de important să corectez articolul. Să-l recitesc și să modific eventualele erori de typo.

Pentru mine, Superblog este ca o școală ce se desfășoară în online, care revine constant și mă așteaptă să mă înscriu. O școală care așteaptă să o promovez cu note mai bune pentru articolele scrise. O școală în care sponsorii sunt profesorii care oferă un feedback și dau note. O școală în care diriginții sunt organizatorii, cuplul care a contribuit la dezvoltarea personală și profesională a mai multor bloggeri: Albert Budică și Claudia Pătrașcu.

Competiția SuperBlog începe cu dezvoltarea mea personală, da și cu tine! Ce zici? Te înscrii , accesând platforma SuperBlog, alături de mine în competiția SuperBlog?



Câștigă bani completând chestionarele i-Say. Vă recomand să accesați site-ul i-Say și să completați chestionare  ca să câștigați bani și vouchere pentru cumpărături!Ai posibilitatea să câștigi bani prin Paypal și prin intermediul Virtual Prepaid Mastercard și vouchere pe Emag, Ikea, Altex pentru a face cumpărături online completând chestionare online. Din punctul meu de vedere este un timp util petrecut pe internet, deoarece poți să câștigi bani și vouchere. Timpul alocat pe zi este de câteva minute, atât cât durează completarea chestionarului. Între 10-15 minute poți aloca în medie pentru completarea unui chestionar. Poți să folosești acest timp ca pe o relaxare, bifând doar ceea ce cunoști despre produsele și serviciile menționate.

Chestionarele sunt ușor de parcurs cu întrebări simple și multiple răspunsuri formulate. Chestionarele au întrebări cu una sau mai multe răspunsuri de bifat. Dacă sunt răspunsuri cu un cerc atașat, înseamnă că întrebarea are un răspuns, iar dacă are un dreptunghi atașat înseamnă că întrebarea are răspunsuri multiple. Există și întrebări în care trebuie să dai click pe un logo al unui brand și trebuie atașat într-un chenar.

Întrebările sunt simple. Oricine poate să parcurgă un astfel de chestionar cu sau fără studii superioare. Practic, răspunzi la întrebări simple despre brandurile pe care le folosești de zi cu zi într-un mod conștient sau fără să acorzi o mare importanță. Limbajul utilizat în chestionare este familiar și colocvial, adică pe înțeles tuturor. Practic răspunzi le întrebări despre brandurile pe care le folosești de la haine, la cumpărături în magazine, până la telefonul pe care îl utilizezi.

Sper să vă fie de folos această informație și să utilizați internetul și pentru a câștiga un venit în plus, nu doar aprecieri pe rețelele de socializare!

Degustare de vinuri de la Sâmburești și brânzeturi de la Delaco la Ribs House în cadrul #CraiovaBlogMeet100. După lansarea de carte de la Cărturești din Electroputere Mall despre care am scris în articolul precedent. Următorul eveniment planificat a fost la Ribs House. Afară erau în jur de 35 de grade celsius. O vreme toridă la olteni.

Îmi readuc aminte cu zâmbetul pe buze, atunci când în luna mai, în anul 2015, coboram din trenul oprit în Craiova îmbrăcată cu o geacă de piele și erau 25 de grade celsius. În 2015 am pornit spre Craiova la un blog meet cu o ocazie culturală de promovare privind Cetatea Băniei. La mine la Brașov vremea nu este atât de generoasă și călduroasă în timpul anului și nici în timpul călduros. Oltenii sunt mai privilegiați și au parte de vreme însorită pe tot parcursul anului. Norocoși dom'le oltenii, la ardeleni și soarele răsare cu întârziere.



Revenind la evenimentul curent. Un blogger a fost generos și ne-a luat cu mașina de la Cărturești din Craiova, la grămadă(3 în spate și unul copilot) pe căldură, până la Ribs House. La Ribs House la etaj a avut loc degustarea de brânzeturi cum se cuVIN. Daniel Botea a dovedit,  încă o dată, calitățile de bun organizator, prezentator și  manager. Daniel Botea este președintele Asociației Bloggerilor Olteni, iar în parteneriat cu dicționarculinar.ro au organizat o ediția specială centum. Să vă spun puțin istoria degustărilor organizate în cadrul Blog Meet-urilor organizate la Craiova. Bloggerul Daniel Botea înainte să obțină trofeul mult râvnit în cadrul competiției SuperBlog a câștigat greutatea lui în brânză în cadrul unei probe sponsorizate de Delaco. Ulterior, Daniel Botea s-a specializat în analizarea vinului în cadrul unui master la Universitatea din Craiova. După această experiență Daniel Botea a început să organizeze degustări într-un mod profesionist prin degustarea vinurilor însoțite de brânzeturi și astfel au luat naștere degustările de brânzeturi cum se cuVIN.



Înainte să degustăm vinurile  ne-am răcorit cu apă de la Aqua Carpatica. Recunosc că eu am optat pentru apa plată. Apa plată e bună de băut după o agitație generată de căldură. Apa de Aqua Carpatica ne-a hidratat și ne-a potolit setea. După ce am trecut prin canicula din exterior, un pahar de apă rece cu mule cuburi de gheață a fost binevenit. Ulterior, am revenit la răcoritoarele parfumate de la Sâmburești. Vinurile de la Domeniile Sâmburești pe care le-am degustat sunt: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon.

Vinuri de la Sâmburești și brânzeturi de la Delaco
  Vinurile de la Sâmburești le-am degustat împreună cu brânzeturile de la Delaco. Brânzeturile de la Delaco pe care le-am mâncat și am apreciat gustul lor sunt:  Cambert, British Cheddar, Emmentaler Delaco și Grana Padano Delaco.

  1. Sauvignon Blanc și Cambert
Prima dată am degustat vinurile albe. Am început să degustăm vinul alb Sauvignon Blanc de la Sâmburești. Avea o culoare deschisă și cu arome florale ușoare, respectiv cu un conținut alcoolic de 13 %.  Vinul Sauvignon Blanc a fost asociat cu brânza Cambert de la Delaco. Brânza Cambert este o brânză grasă și cremoasă cu un înveliș de mucegai alb. Pentru cei care preferă acest gen de brânză franțuzească alegerea acestui vin este un ideală pentru îmbinarea aromelor. Vinul Cambert se servește la rece.

       2. Chardonnay și British Cheddar
Al doilea vin alb de la Sâmburești pe care l-am degustat a fost Chardonnay. Chardonnay este celebrul vin alb sec consumat la nivel global cu o aromă puternică și distinctă. Are un alcoolic de 13,5 %.Vinul Chardonnay a fost asociat cu British Cheddar care avea o nuanță de portocaliu pătrunzător cu o textură fermă. Vinul Chardonnay  se servește la rece.

            3.Pinot Noir și Emmentaler Delaco
Al treilea vin de la Sâmburești a fost roșu. Vinul roșu Pinot Noir de la Sâmburești este un vin din soi nobil franțuzesc. Pinoit Noir este un vin roșu închis la culoare și o aromă fructată.. Vinul Pinoit Noir a fost asociat cu brânza Emmentaler Delaco. Emmentaler Delaco este o brânză pasterurizată,  fabricată din trei bacterii și este tare.
          
     4. Cabernet Sauvignon și Grana Padano Delaco

Ultimul vin degustat și asocierea mea preferată între vin și brânză. Vinul Cabernet Sauvignon are o nuanță mai închisă și are un buchet floral puternic. Brânza Grana Padano Delaco este o brânză sfărâmicioasă și are un gust puternic. Gusturile și aromele puternice bine alese pentru a le degusta. 

Brânzeturi de la Delaco

Supriza serii au fost: cele mai fragede costițe mâncate vreodată. Coastele mâncate de la Ribs House au fost delicioase. Ultimul vin roșu asociat cu aceste coaste de porc Irish Ribs parfumate. Am avut și garnitură de cartofi creți, respectiv niște turte fierbinți. 

Cele mai fragede costițe

Am încheiat seara cu un cheesecake aromat și răcoros cu un topping cu fructe de pădure. Un desert pe măsura #CraiovaBlogMeet100. 


Cel mai bun cheesecake

Învățăturile de la degustarea de brânzeturi cum se cuVIN nr. 37 sunt:

  • paharul de vin de ține cât mai departe de cupolă
  • vinul de amestecă pentru a mirosi buchetul floral
  • aroma primară a vinului și aromele terțiare(oxidativă și reductivă) 
  • aciditatea volatilă pleacă
  • la vin căutăm dulceața cu vârful limbii
  • asocierea vinului cu brânzeturi, respectiv cu brânza grasă cu un conținut ridicat de 50 % grăsime




În cadrul #CraiovaBlogMeet100, Narcis Neagoe despre a oferit o lecție pentru deschiderea unui spumant fara sa pierzi o picatură. Chinezu, Make și Dragoș  au urmat exemplul lui Narcis Neagoe. O tehnică pe care o puteți afla urmărind filmările postate de Daniel Botea pe youtube.

Astea fiind spuse, fuse și se duse. Sper să revin curând la Blog Meet-urile organizate de Daniel Botea și să revăd bloggerii din Asociația Bloggerilor Olteni mai des!

Poză de grup cu vin de Sâmburești în pahare







Un weekend superblogosferic în care superbloggerițele au pus rotițele în mișcare în drumul spre lavandă. În weekend-ul 11-13 iunie 2021 am fost la Gala Superblog care a avut loc la Hotelul Opal. Gala Superblog este organizată bianual de către părinții, Claudia Pătrașcu și Albert Budică, celei mai longevive competiții blogosferice. Competiția Superblog se află la a 21 ediție și în jurul acestei competiții Albert Budică și Claudia Pătrașcu au reușit să formeze o comunitate în care mă regăsesc și eu. Vă mulțumesc Albert Budica și Claudia Patrascu pentru această oportunitate și pentru această punte de legătură între bloggeri și sponsori. SuperBlog este o școală, un brand, în care se formează mulți bloggeri debutanți, dar și bloggeri veterani care vor să-și testeze limitele!

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de 🇷🇴 Călătoare pe plai românesc (@calatoarepeplairomanesc)


Am pornit din București unde mă aștepta bloggerița  Larisa Mustață și  bloggerița, respectiv vloggerița Georgiana Mihăilă. Vă invit să urmăriți vlogul Georgianei Mihăilă(episodul Negru Vlogă)! Prea inspirațional vlogul, dar mai bine vă las pe voi să vă delectați cu momentele și emoțiile de la lavandă, de la Hotelul Opal în care superbloggerițele au pus rotițele în mișcare în drum spre Gala SuperBlog. Nu vă dau mai multe detalii ca să nu stric surpriza.

Hotelul Opal de la Cap Aurora din Jupiter. Atunci când am ajuns la Hotelul Opal am remarcat forma hotelului și construcția acestuia, respectiv faptul că este în proximitatea Mării Negre. Ulterior, am remarcat trandafirii care înconjoară Hotelul Opal. Grădinile și terasa Hotelului Opal este împrejmuită cu soiuri de trandafiri înfloriți. Recunosc, pe mine, m-au cucerit trandafirii și parfumul lor.



 Hotelul Opal de la Cap Aurora este o oază parfumată de trandafiri de pe plaiul românesc cu o priveliște naturală spre Marea Neagră. Camera cu priveliștea la mare, răsărit și apus îmbie la relaxare. Eu mi-am încărcat bateriile cu liniște, motivație și cu un vibe bun. Hotelul Opal este un loc instagramabil și un loc în care te poți bucura de o cazare ce are o priveliște de fotografiat, de admirat și de stat pentru un sejur pe litoralul românesc.

 Vineri seara am făcut un duș cu apă fiartă. Un plus al Hotelului Opal este că au apă caldă(pentru cei ca mine) și AC(aer condiționat).Sâmbătă dimineața, în data de 12 iunie m-am bucurat de un mic dejun copios. În Hotelul Opal este obligatorie purtarea măștii de protecție. Doar, pe terasă și în exterior nu este obligatorie purtarea măștii. Recunosc că eu m-am vaccinat înainte să merg la Gala SuperBlog pentru siguranța mea. Astfel că în interiorul Hotelului Opal m-am conformat și am purtat masca de protecție, în exterior nu a fost nevoie. Revenind la micul dejun. Mai jos puteți să vă delectați cu următoarele imagini de la micul dejun regesc.

Salam și brânzeturi

Cereale și iaurt

Ochiuri, papară, crenvurști, șuncă și cârnăciori



Legume și paste


Seara pe terasa Hotelului Opal a avut loc Gala SuperBlog. Nu îmi pregătisem un discurs. Discursul meu plin de umor de la Gala SuperBlog 2021 a descrețit frunțile bloggerilor și sponsorilor. Competiția SuperBlog are rolul de a scoate bloggerii din zona lor de confort și de a-i pune sub presiunea emoțiilor vorbitului în public.



Gala SuperBlog a avut loc la terasa Hotel OPAL cu o priveliște frumoasă și parfumată spre Marea Neagră. Mă bucur că am avut ocazia să socializez cu bloggeri din familia Superblog. Dincolo de competiția SuperBlog comunitatea construită în jurul pasiunii pentru scrierea articolelor este neprețuită și o sursă de motivație și energie pozitivă. Mii de mulțumiri pentru ospitalitate și pentru serviciile de calitate, parfumate de soiurile de trandafiri, oferite în weekendul blogosferic de Litoralulromanesc.ro și Hotelul Opal!

Fotografia a fost imortalizată de Daniel Botea


 M-am bucurat de priveliște, terasa are vedere spre Marea Neagră. M-am bucurat de o pizza delicioasă și de un Cuba Libre savurat după Gala SuperBlog pe terasa Hotelului Opal. Ce stare de bine mi-a dat să savurez o pizza delicioasă și să povestesc cu bloggerița Andreea Lazăr despre animale și despre cum se aleg midiile bune de mâncat.
Cuba Libre


Pizza Delicioasă și oameni dragi

Terasa Hotelului Opal
Cei de la Farmec au fost generoși și la Gala SuperBlog 2021. Am primit produse cosmetice de la Farmec. Un balsam de păr, un gel de duș parfumat de bujori și un gel dezinfectant pentru mâini de pus în poșetă.

Fericită că primisem produse cu Farmec


Duminică am plecat încântată că am petrecut un weekend relaxant. Paturile din camerele de la Hotelul Opal au saltele cu memorie, pentru ca fiecare turist să se bucure de un sejur odihnitor și plăcut, fără dureri de spate. Mi-a rămas întipărită în memorie starea aceea plăcută de somn odihnitor datorat saltelei. Cazarea a fost curată cu o priveliște spre Mare Neagră. Micul Dejun este variat, mi-am putut alege ce am vrut să mănânc cu autoservire, iar prânzul și cina sunt  a la carte.


Priveliște spre grădina cu trandafiri și spre Marea Neagră

Micul dejun pe terasă

A fost un weekend parfumat de trandafiri, cu imagini spre Marea Neagră ce m-au încărcat de bucurie. Mi-am spus că voi reveni la Hotelul Opal și cu altă ocazie, în vacanța de vară. Hotelul Opal oferă servicii de calitate și mă bucur că mi-au curățat camera și au șters prin baie, respectiv mi-au schimbat prosoapele. În același timp, țin să le mulțumesc lui Albert Budică, fondatorul Swiss și finanțatorul principal al proiectului SuperBlog, dar și Claudiei Pătrașcu, vectorului de imagine și mamei SuperBlog, moderatorul Galei SuperBlog și mediatorul discuțiilor de pe grupul SuperBlog. Astea fiind spuse superbloggerițele au pus rotițele în mișcare în drum spre Gala SuperBlog 2021. Sper să ne revedem cu bine și la următoarea Gală SuperBlog. Pe curând.

Postări mai vechi Pagina de pornire
Un produs Blogger.