Jocuriprăjituri.ro și provocările copilăriei pentru prepararea unui tort



            Jocuriprăjituri.ro și provocările copilăriei pentru prepararea unui tort. Îmi aduc aminte, cu drag de năzbâtiile din cea mai frumoasă etapă, cea a inocenței, atunci când am făcut clătite cu prietenii. Un prieten entuziasmat că se descurcă să le arunce în sus, a reușit să trântească turta pe tavan. Năzbâtia, nu a rămas nepedepsită iar în prezent, personajul face clătite delicioase.
      


Astfel, că prăjiturile atât de așteptate la zilele de naștere, pot fi preparate și în casă. Toate ingredintele  necesare de la făină, ouă, lapte dar și la prafurile din care ies cremele de căpșuni, ciocolată și unt. Cel mai mult îmi place, atunci când facem prăjituri, pot spune că este o deprindere de mic copil,  să gust din crema de la sfârșit. Nu știu de ce am impresia că este mai bună, deși are același gust. 



Decorațiile ce le punem deasupra, fie că vorbim de fructele tăiate, de bomboanele presărate sau de cuvintele scrise cu ajutorul cremei sunt potrivite pentru a demonstra creativitatatea manifestată în explozia de culori. Jocurile cu prepararea prăjiturilor au fost preferatele mele(în prezent, sunt preferatele verișoarei mele)  deoarece mi se pare inedi,t să pregătești o prăjitură, mai ales că antrenează memoria și ajută la diferențierea produselor. 
       



Percepția produselor se sedimentează în memoria noastră, prin sticla de lapte care este înjustă și lungă, închisă cu un capac mai mare, confecționată din carton(diferit de cel, din sticlă), prin pachetul   de făină, cofecționat  din hârtie, asemenea celui de zahăr. Jocurile cu prăjituri ne ajută să învățăm matematica, prin litrul de lapte și kilogramul de făină(ușor și plăcut de a aduna, împărți, înmulți și scădea aceste produse alimentare). Diferența dintre făina de grâu și cea din porumb, constă în trebuința acestora, unde se utilizează și ce preparate se pot face din ele. Făina din porumb este cunoscută pentru mămăligă, iar cea din grâu pentru pâinea cea de toate zilele.
         


Jocurile virtuale și provocările copilăriei de a învăța ce-i important, dar și distincția dintre lumea virtuală(online) și cea reală(offline). În primii ani, când părinții s-au hotărât să-mi cumpere un calculator, eram fascinată de aceste jocuri din care am avut multe de învățat.

1 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram