Ambasador Vacanțe Speciale pe plai grecesc




























Ambasador Vacanțe Speciale pe plai grecesc. Fascinată de acest plai, încă de la vârsta de 17 ani(minoră pe atunci) când am hotărât să-mi petrec majoratul relaxându-mă. Prima dată am mers în Olimpic Beach și m-am bucurat de soare, apă sărată, nisip fierbinte, mâncare delicioasă, priveliști încântătoare și oameni amabili cu povești inedite de viață.


Îmi plac locurile liniștite, lipsite de aglomerație, acesta este și motivul pentru care merg în zone în care mă regăsesc, nu unde sunt mii de oameni care stau la rând. Iubesc anumite zone ale Greciei, deoarece oamenii sunt amabili și încerc să mulțumească clienții.

De aceea, am ales să merg în Grecia acum 4 ani de zile. Am citit foarte multe povești despre zonele liniștite, priveliște, mâncare și muzică. Mai bine spus, în special de mâncare, deoarece sunt pretențioasă, iar stomacul meu nu digeră orice fel și atunci m-am documentat, dacă există mâncare cosmestibilă și pentru mine.


Prima dată, am ajuns în Olimpic Beach pe la ora 12 și 30 de minute. La momentul potrivit pentru un bronz uniform. M-am schimbat repede într-unul din costumele, pe care mi le-am cumpărat special pentru vacanța în Grecia și am plecat spre plajă. Plaja se afla la 5 minute distanță de hotelul în care mă cazasem. 

În două săptămâni m-am bronzat uniform și am venit cu o nuanță atât de închisă acasă. Un bronz perfect de care m-am bucurat multe luni. M-am bucurat de liniștea de pe plajă și mi-am încărcat bateriile pentru un nou an școlar. Din când în când, mai avem nevoie și de o vacanță, pentru a scăpa de grijile și de goana după o carieră. 

Am vizitat toate bazarurile din zonă și nu am ratat ocazia, să mă cu koukos bărbătesc. În timp, am descoperit faptul că în fiecare regiune, căciulile diferă. Mi se pare un accesoriu pe cât de simplu, creat din catifea, pe atât de interesant. Pot spune că înnobilează costumul tradițional grecesc.

Împreună cu fratele meu, am fost și la seara grecească, care ne-a introdus în cultura grecească și în atmosfera melodiilor bouzouki și sirtaki. Am dansat o seară întreagă pe ritmuri grecești și am mâncat salată cu un preparat din sepie, orez cartofi și morcovi.


Cine a spus că în Grecia nu sunt cunoscuți românii noștri. Piesele artiștilor români: Adrian Sână, Inna și Alexandra Stan au făcut deliciul turiștilor și grecilor. M-am bucurat că acești artiști sunt apreciat peste hotare și prezintă interes pentru multe activități comerciale de pe plaiul grecesc.




 















După această experiență pe plai românesc, mi-am promis că o să revin de fiecare dată când o să simt nevoia să-mi încarc bateriile, să mă bronzez, să gust din preparatele de pe plaiul grecesc, să mă delectez cu o priveliște pe cât de simplă, pe atât de interesantă și să ascult muzică grecească și românească. Pe scurt să mă redescopăr, să explorez, să visez cu ochii deschiși și să mă încarc cu optimism, încredere și ambiție de a trece peste toate obstacolele și cumpenele vieții.

Am zis că o să revin pe plai grecesc, ceea ce s-a și întâmplat, anul trecut. Muncisem foarte mult și am câștigat bani pentru o nouă escapadă pe plai grecesc. Am hotărât să-i fac o surpriză fratelui meu, deoarece terminase facultatea(absolvise o nouă treaptă  în procesul lui de dezvoltare personală) și m-am gândit să-l suprind. După un an greu cu multe lecții învățate, am zis că este ocazia să schimb zona și să merg, departe pe Insula Corfu. Auzisem de la bloggeri că este o zonă frumoasă și cam scumpă. A meritat toți bani, că doar trăim să ne mai și distrăm în vacanțe speciale, alături de cei dragi.


Am lăsat Marea Egee(din Olimpic Beach) pentru cea Ionică(din Corfu). După 27 de ore de mers(24 de h cu autocarul și 3 de h cu feribotul) am ajuns în Corfu Town, încă o oră de mers pe munte și am ajuns la destinația finală în Sidari, acolo unde pentru două săptămâni aveam să bifezi cele mai interesante locuri, să mănâncă alte preparate, să dansez pe ritmuri grecești, să mă plimb pe nisip noaptea în timp ce savurez o înghețată și să-mi păstrez energiile pozitive. 



 



   










Suprins plăcută de priveliște și de locul în care, marea se întâlnește cu muntele, am explorat multe obiective turistice, ca un cercetător care trebuie să descopere cauza. Să vă spun că am văzut tot felul de animale de la o șopârlă care-și încerca norocul în fața hotelului, un banc de pești, ce deasupra valurilor încercau să le întrece și să răspândească icrele în mare, un pescăruș care se apropiase de mine(cine știe ce mesager al dragostei îl adusese), cai și broaște țestoase.
     

Bucătăria grecească este una sănătoasă și delicioasă pe gustul fiecăruia. Mie-mi place ca un preparat să arate bine, să miroasă bine și mai apoi gustul contează. Am gustat preparat din ouă, shrimp, ardei și kalamari inediți. Papilele mele gustative au fost activate cu legume, alimente naturale și condimente, îmbinate perfect pentru o mâncare ușoară de seară.



În fiecare seară, m-am plimbat pe nisipul rece și ascultam cum marea agitată izbea stâncile. Pe cât de liniștitor, pe atât de de mult gândurile mele se risipeau în neant. Mi-am reîncărcat bateriile, mi-am purificat sufletul de griji, de rele și de toate lucrurile negative. Cu zâmbetul pe buze, am pornit într-o călătorie frumoasă în jurul insulei.



Am mersa Canal d'Amour, într-un loc special unde nuanța aurie a nisipului se
îmbină cu nuanța apei, verde intens. Se spune că, tinerii care trec înnot canalul
vor rămâne împreună pentru totdeauna. Având frică de adâncimi și înălțimi, nu 
am optat pentru o experiență neplăcută, înnotând de la peste 2 metri și ajungând 
în larg, dar nici nu am mers pe deasupra canalului. În schimb, celor curajoși vă
invit să mergeți în acea zonă, merită vizitată.











Am fost în Corfu Town, am vizitat vechea fortăreață, plătind 0,50 euro și noua fortăreață la același preț. Deși, era extrem de cald, am zis că nu trebuie să ratez
ocazia să văd cele mai frumoase peisaje, să descopăr povești noi, istoria celor de pe plaiul grecesc. M-am delectat cu sculpturi inedite, picturi interesante din clasicism și am urcat până în vârful fortăreței, de acolo de unde soldații păzeau insula și-i vedeau pe răufăcători.


Arhitectura elenistică a influențat multe țări, de aceea am explorat pe jos fiecare colț al insulei. Fără doar și poate, marmura primează în această țară, fie că vorbim de o construcție elaborată doric, ionic sau mai complex, anume corintic. De la muzee, temple la sculpturi, toate sunt păstrate pentru autenticitate plaiului grecesc, pot spune că sunt elemente definitorii ale originii elenistice.


În curând, o să revin pe plaiul grecesc cu același entuziasm. O să descopăr lucruri noi, povești noi, oameni interesanți, preparate diverse și  o poveste de dragoste unică. În calitate de Ambasador Vacanțe Speciale pe plai grecesc vă invit la o experiență unică pe un tărâm interesant, care a influențat multe țări din punct de vedere artistic și literar. Să nu uităm de retorica și de cei mai importanți oratori pe care îi studiez și astăzi, rămânând un punct de reper pentru celelalte popoare.





Posted by Ralu Story on 26 Martie 2016
Data viitoare, o să-mi caut  o ofertă pentru un sejur  în Antena și după o să bifez o vacanță mult dorită în Santorini. Vă doresc o vacanță pe plai grecesc specială și unică, până una, alta eu îmi rezerv vacanța, ca să plătesc mai puțin și să pot să mă distrez mai mult, cu aceeași bani.

       
VacanteSpeciale.ro-Santorini

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.
Tu ce părere experiențe ai pe plaiul grecesc? Vrei să mergi în Vacanțe Speciale pe plai grecesc?

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram