Aplicațiile utilizate pentru frecventarea cursurilor online pe perioada pandemiei


Ritul de trecere de la cursurile offline la cursurile online pe timpul pandemiei cu Covid19. Acest virus gripal a fost cauza sau motivul pentru o reformare a sistemului de învățământ. Eu văd această schimbare ca fiind benefică pentru învățământul românesc. Este necesară trecerea în online a cursurile pentru a utiliza resursele online pe care le au la îndemână:
  • aplicația ZOOM,
  • aplicația Discord, 
  • aplicația WhatsApp
  • Google Classroom
  • a respectiv platformele online ale instituțiilor de învățământ, pentru învățământul universitar.

În cazul învățământului preuniversitar care este structurat pe cele 4 niveluri: preșcolar(cele 3 grupe și grupa zero), primar(clasele I-IV), secundar inferior(V-VIII) și liceal(IX-X), respectiv liceal superior(X-XII), postliceal actorii principali adică elevii are acces la informație și la materiale didactice. Are ocazia să fie îndrumat prin intermediul orelor online cu privire la cum să utilizeze această informație.

În cazul învățământului superior care este structurat pe 3 niveluri de studii universitare: licență, master și doctorat informațiile nu erau atât de accesibile. Doctoranzii se ocupă mai mult de cercetarea unor subiecte și atunci inovarea trebuie să vină din partea lor, adică nu au nevoie de subiect de curs. Facultatea este numită facultativă, adică opțională. Studenții și masteranzii  trebuie să solicite informațiile. Acest rit de trecere de la cursurile offline la cursurile online este reprezentat de materiale, nu doar de bibliografie. Faptul că orice student sau masterand are acces la materiale și la informații este un aspect benefic. Mulți studenți lucrează din primii ani de facultate și nu au acces la materiale, pentru a se documenta. Unii profesori se axau pe partea de cercetare, iar cursurile se susțineau în timp ce ei vorbeau și studenții, respectiv masteranzii luau notițe. Unii profesori excludeau din start ideea de a scrie un manual de curs. Am specificat unii profesori, deoarece sunt și profesori care oferă un manual de curs complex ce este distribuit tuturor studenților și masteranzilor.

Din punctul meu de vedere, cursurile online sunt benefice pentru actorii principali ai educației. Sigur că sunt și tineri care nu pot accesa resursele digitale, însă pot aprofunda cunoștințele cu emisiunea Teleșcoala. Țin minte că și eu mă uitam în clasa a XII-a la o emisiune pe TVR și mi-au fost utile informațiile pentru pregătirea examenului de bacalaureat la limba română. Sper ca pe viitor manualele de curs ale profesorilor universitari să fie majoritare.  Schimbarea este o constantă care ajută la îmbunătățirea calității actului educațional.

Nu uitați să accesați informațiile necesare și să vă petreceți timpul util în perioada pandemiei. Vă doresc multă sănătate și o izolare liniștită!
Vă invit să mă urmăriți și pe facebook, twittergoogle+instagram și bloglovin! Pe curând1f440!

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram