Degustare de vinuri de la Sâmburești și brânzeturi la Ribs House în cadrul #CraiovaBlogMeet100
Degustare de vinuri de la Sâmburești și brânzeturi de la Delaco la Ribs House în cadrul #CraiovaBlogMeet100. După lansarea de carte de la Cărturești din Electroputere Mall despre care am scris în articolul precedent. Următorul eveniment planificat a fost la Ribs House. Afară erau în jur de 35 de grade celsius. O vreme toridă la olteni.
Îmi readuc aminte cu zâmbetul pe buze, atunci când în luna mai, în anul 2015, coboram din trenul oprit în Craiova îmbrăcată cu o geacă de piele și erau 25 de grade celsius. În 2015 am pornit spre Craiova la un blog meet cu o ocazie culturală de promovare privind Cetatea Băniei. La mine la Brașov vremea nu este atât de generoasă și călduroasă în timpul anului și nici în timpul călduros. Oltenii sunt mai privilegiați și au parte de vreme însorită pe tot parcursul anului. Norocoși dom'le oltenii, la ardeleni și soarele răsare cu întârziere.
Revenind la evenimentul curent. Un blogger a fost generos și ne-a luat cu mașina de la Cărturești din Craiova, la grămadă(3 în spate și unul copilot) pe căldură, până la Ribs House. La Ribs House la etaj a avut loc degustarea de brânzeturi cum se cuVIN. Daniel Botea a dovedit, încă o dată, calitățile de bun organizator, prezentator și manager. Daniel Botea este președintele Asociației Bloggerilor Olteni, iar în parteneriat cu dicționarculinar.ro au organizat o ediția specială centum. Să vă spun puțin istoria degustărilor organizate în cadrul Blog Meet-urilor organizate la Craiova. Bloggerul Daniel Botea înainte să obțină trofeul mult râvnit în cadrul competiției SuperBlog a câștigat greutatea lui în brânză în cadrul unei probe sponsorizate de Delaco. Ulterior, Daniel Botea s-a specializat în analizarea vinului în cadrul unui master la Universitatea din Craiova. După această experiență Daniel Botea a început să organizeze degustări într-un mod profesionist prin degustarea vinurilor însoțite de brânzeturi și astfel au luat naștere degustările de brânzeturi cum se cuVIN.
Înainte să degustăm vinurile ne-am răcorit cu apă de la Aqua Carpatica. Recunosc că eu am optat pentru apa plată. Apa plată e bună de băut după o agitație generată de căldură. Apa de Aqua Carpatica ne-a hidratat și ne-a potolit setea. După ce am trecut prin canicula din exterior, un pahar de apă rece cu mule cuburi de gheață a fost binevenit. Ulterior, am revenit la răcoritoarele parfumate de la Sâmburești. Vinurile de la Domeniile Sâmburești pe care le-am degustat sunt: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon.
Vinuri de la Sâmburești și brânzeturi de la Delaco |
- Sauvignon Blanc și Cambert
Ultimul vin degustat și asocierea mea preferată între vin și brânză. Vinul Cabernet Sauvignon are o nuanță mai închisă și are un buchet floral puternic. Brânza Grana Padano Delaco este o brânză sfărâmicioasă și are un gust puternic. Gusturile și aromele puternice bine alese pentru a le degusta.
Brânzeturi de la Delaco |
Cele mai fragede costițe |
Am încheiat seara cu un cheesecake aromat și răcoros cu un topping cu fructe de pădure. Un desert pe măsura #CraiovaBlogMeet100.
Cel mai bun cheesecake |
Învățăturile de la degustarea de brânzeturi cum se cuVIN nr. 37 sunt:
- paharul de vin de ține cât mai departe de cupolă
- vinul de amestecă pentru a mirosi buchetul floral
- aroma primară a vinului și aromele terțiare(oxidativă și reductivă)
- aciditatea volatilă pleacă
- la vin căutăm dulceața cu vârful limbii
- asocierea vinului cu brânzeturi, respectiv cu brânza grasă cu un conținut ridicat de 50 % grăsime
0 Comentarios
Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.