Elena Petica este prichindelul care se luptă cu o malformație la coloană


               
                          Elena Petica este prichindelul care se luptă cu o malformație gravă la coloană. Malformația îi îngreunează mersul micuței, în vârstă de 6 ani. Elena are nevoie de o operație chirurgicală  pentru a putea merge normal. Prichindelul a fost programat pentru operație, în luna septembrie la Spitalul Monza.



Elena Petica a venit într-un tumult al familiei, care a hotărât să se despartă, iar mama a rămas cu cele două fetițe. În 24 aprilie 2009,  Elena a venit pe lume ca o rază de speranță pentru mama care cu un ochi râdea și cu unul plângea. Un copil este o binecuvântare și nu o povară pentru părinte, astfel că mama fetiței a simțit că viața echilibrează lucrurile. După naștere, corpul micuței era fragil și nu avea cum să se deosebească durerile de spate survenite de la malformație.
                    


Elena considera spitalul o a doua casă, după controale peste controale și analize de tot felul, la 6 luni a ajuns la doctorul  Dr. Alexandru Thiery. Diagnosticul dat de medic a fost malformație de tipul Mielomeningocel, o tumoare amplasată la nivelul coloanei vertebrale care afectează șoldul micuței. 



În decembrie 2010 după tratamente aplicate fetiței,  Doctorul Alexandru Ulici si Dr. Alexandru Thiery au luat hotărârea de a o opera la șold pe mușchi. Chipul mamei adânc încercat de problema de sănătate a micuței, a luptat și face demersuri în continuare pentru ca Elena să devină un copil normal și să alerge în voie cu picioarele ude prin iarba bunicilor.
                           


Optimismul fetiței și înfățișarea luminoasă te lasă fără cuvinte, în timp ce fiecare zi îi oferă o nouă provocare, privește spre luminița de la capătul tunelului.  Elena speră că va veni ziua în care va putea alerga în voie și se va poate bucura de anii frumoși ai inoceței, sau mai bine spus ai copilăriei.
                            


Timp de 3 ani Elena a purtat o orteza tip swash, fiindu-i  scoasă când i se făcea baie sau la schimbarea pampersului. Micuța a purtat orteza  cel puțin 23 de ore pe zi, în tot acest timp a fost monitorizată de către cei doi doctori care s-au ocupat de caz, la Spitalul Grigore Alexandrescu.
                            



Lupta acesteia cu malformația la coloană nu luase sfârșit, iar în 2012  i s-a făcut injectare cu vantris pentru reflex de urină. 



În urma acestui tratament și a radiografiilor efectuate, Elena mai trebuie să  sufere 2 intervenții chirurgicale: o operatie de luxație de șold stâng și o  operație de luxație  de șold drept, fiind programată la Spitalul Clinic Monza din  Bucuresti.
lant are nevoie de 25000 euro .

               

Mama fetiței Elena Petica are nevoie de susținerea noastră, iar în cazul în care dorești să afli mai multe detalii despre fetiță,  puteți trimite mesaje pe numărul 0727.860.837.
        


Suma necesară: 18.500 de lei operatia+5000 de lei transport, cazare, tratament postoperatoriu şi consultaţii.
    Donațiile pot fi făcute pe adresa :

         

Acest caz este susținut de Asociația Salvează o inimă, poți rescrie  un final  fericit acestei povești de viață.

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram