Google a modificat termenii și condițiile de confidențialitate implementând o licență cu privire la drepturile de proprietate intelectuală
























Google a modificat termenii și condițiile de confidențialitate  implementând o licență cu privire la drepturile de proprietate intelectuală. O reglementare utilă, în ceea ce privește proprietatea intelectuală. Prin această licență, compania Google, să beneficieze de conținutul de pe motorul de căutare Google, Google Maps, platforma Google Play, Google Home sau Google Calendar și să-l facă mai accesibil. Se referă la aplicații, site-uri, platforme, servicii integrate și dispozitive. Prin introducerea acestei licențe, Compania Google Ireland Limited, se reglementează:
  • Accesibilitatea informațiilor. Prin stocarea lui și diseminarea informațiilor. Există și o sublicență în cazul în care utilizatorul vrea să distribuie o imagine receptorului.
  • Posibilitatea de renunțare la serviciile Google prin Google Takeout. Orice utilizator poate să își exporte conținutul pe o altă platformă. Fie că vorbim de conținutul din Google Photos, Blogger sau Youtube.
  • Partea juridică prin care Google obligă utilizatorul să fie direct răspunzător în cazul în care este vorba de un proces. Utilizatorul fiind obligat să plătească daune morale companiei.
Necesitatea reglementării. Înțeleg necesitatea de a crea un context juridic, Companiei Google, care are atât de mulți utilizatori și dorește să nu vrea să fie părtinitor în procese privind drepturile de proprietate intelectuală. Faptul că, doar cei peste 18 ani pot să utilizeze aceste platforme, care au și un scop educativ. 18 ani fiind vârsta legală în care un copil devine un adult responsabil și conștient de cum să utilizeze platforme și aplicații. Mulți creatori de conținut care oferă tot felul de conținut video sau scris vor avea de suferit, iar cei care sunt urmăriți de un target peste vârsta de 18 ani, pentru ei nu se schimbă nimic.  Targetul de vârsta va influența conținutul video de pe canalul de Youtube, cred că această platformă o să fie în scădere și se va limita accesul minorilor.
Impactul acestei reglementări.Sunt de părere că această licență are un impact fie că ne referim la bloggeri, vloggeri sau la conținutul stocat pe platformele gestionate de Compania Google, dar o să fie și un semnal de alarmă a ceea ce se numește protejarea conținutului. 
Plagiatul. Sincer, mă așteptam, la o schimbare în ceea ce privește plagiatul. Să existe conținut original, deoarece din acest motiv am scris tot mai rar pe blogul meu personal. Faptul că foarte mulți utilizatori plagiază mot-a-mot, fără să aibă o idee originală despre orice subiect. Poate să fie vorba despre lipsa lecturii, lipsa de cunoaștere și mai ales informațiile academice care nu sunt atât de atractive. Primul lucru pe care l-am învățat la cursul de redactare de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Transilvania a fost să cităm sursele, mai ales dacă nu se reflectă opinia personală. În această situație citarea este
Google Ireland Limited, 2020, Termenii şi condiţiile Google, https://policies.google.com/terms/update?utm_source=hpp&utm_medium=pushdown&utm_campaign=tos, accesat la data de 01. 03. 2020

Drepturile de autor. Drepturile de autor este o sintagmă care treptat se înrădăcinează în mentalitatea utilizatorilor. Faptul că nu putem preluăm conținut video, audio sau scris fără să avem acest drept. Sper ca în timp drepturile de autor să fie apreciative și să se diminueze plagiatul.

Google a modificat termenii și condițiile de confidențialitate pentru diminuarea hărțuirii, cyberbullying-ul-ui și pentru restricționarea accesului minorilor.



Tu ce părere ai despre măsurile luate de Compania Google? Cum te afectează reglementarea juridică? Crezi că este utilă o astfel de măsură?

Vă mulțumesc pentru interes să aveți o zi productivă și inspirată! 
Vă invit să mă urmăriți și pe facebook, twittergoogle+instagram și bloglovin! Pe curând1f440!

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram