Școala de Blogging în cadrul Craiova Blog Meet 100




Școala de blogging în cadrul Craiova Blog Meet 100 a avut loc în sala de conferință de la Hotelul Emma Est din Craiova. Școala de blogging a fost organizată de Daniel Botea, președintele Asociației Bloggerilor Olteni. Pe această cale de comunicare îi mulțumesc tare mult pentru invitația la Craiova Blog Meet 100! Daniel Botea are inițiativă și este cel care a reunit bloggeri timp de 100 de ediții. Cei patru speakeri care m-au încântat cu informațiile oferite sunt: Cristian China-Birta, Cristian Florea, Irina Florea și Adelina.


1. Speakerul: Cristian China-Birta

Este un mainstream brand în online. Cunoscut drept Chinezu de România datorită fizionomiei feței și formei ochilor. A avut cel mai bun discurs, un bun orator și cred că acest lucru se datorează experienței din spatele imperiului Kooperativa 2.0 creat și fondat de 

Cristian China-Birta

. A povestit despre tipologiile de bloggeri și despre activitățile pe care le caută bloggerii, precizând ideea de fun și terapia prin scris.  A abordat subiectul Decalogul storytelling-ului în social media: mindsetul necesar(sfânt și de neînlocuit), unghiul de abordare, povestea, tone of voice, adaptarea la medium, scriitura propriu-zisă, titlul, dospirea, promovarea și analiza. Îi urmăresc constant activitatea lui Chinezu și mărturisesc că sunt abonată la newsletterul de pe blogului lui și îl citesc constant.

2. Speakerul: Cristian Florea

Cunoscut pentru proiectul #casastiti, dar și  pentru vlogurile tehnice. A povestit despre rețeaua de socializare LinkedIn și despre cum se creează o identitate profesională. A oferit detalii tehnice despre scrierea în headline și ce ar trebui să conțină. A povestit despre crearea conținutului pe Linkedin și a structurat ideile de conținut în: știri din domeniul care te pasionează, citate(le menționează, dar nu este adeptul acestei idei-preferă ideile personale), studii, știați că-uri, discursuri TED care ți-au plăcut/ evenimente/ conferințe pe care le consideri utile, învățături de la evenimente la care ai participat sau interviuri ale unor oameni pe care-i admiri. A organizat în prezentarea lui detalii despre contul de Linkedin în trei secțiuni importante: setarea profilului, generarea de conexiuni și crearea de conținut. În setarea profilului se încadrează: avatarul, secțiunea About, secțiunea Experience și secțiunea Featured. Referitor la generarea de conexiuni pe LinkedIn a menționat faptul că pentru a găsi un utilizator se folosește Advanced Search, să accepți doar persoane relevante și să setezi ce profil de utilizator să ai în listă. Cristian Florea recomandă publicarea unei postări pe săptămână, textul să aibă un bun reach, primele cuvinte constituie titlul, iar reacțiile apar la 2-3 zile de la publicare.

3. Speakerul: Irina Florea 

Irina Florea, fostă Manole este o prezență discretă în online. Cunoscută drept soția lui Cristian Florea. Irina Florea este omul de publicitate care se află în spatele campaniilor publicitare și intermediază relația dintre agenții și bloggeri. A povestit despre contractele de colaborare între agenții și bloggeri. A menționat cum selectează agențiile bloggerii, influencerii, vedetele pentru portofoliul lor și pentru campaniile publicitare. Alegerea unui blogger, influencer sau vedetă se realizează urmărind activitatea acestuia și analiza psiho-comportamentală a acestuia. A menționat faptul că agențiile aleg vectori de imagine care nu sunt implicați în conflicte sau cei care nu generează conflicte.

4. Speakerul: Adelena

Adelena a povestit despre agenția de publicitate dar.media.mark și despre proiectul Zig Zag prin România. A povestit despre faptul că primul ei loc de muncă a fost agenția fondată de ea(fată norocoasă, nu ca mine). A oferit detalii despre importanța Reels pe Instagram. O moldoveancă emoționată implicată în proiecte inedite. Am descoperit că ne urmăream de multă vreme pe instagram.

Acestea sunt ideile pe care le-am îndesat în bagajul meu informațional de la această Școală de Blogging în urma acestor workshopuri din cadrul Craiova Blog Meet 100. Bloggerii olteni sunt cei mai generoși și mai ospitalieri. Mulțumesc, Daniel Botea pentru această oportunitate! Mult succes și inspirație pentru organizarea următoarelor Blog Meet-uri! 

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram