Sesiunile de creație utilizate de diferite organizații sau corporații au un efect benefic asupra întregii echipe deoarece are rolul constructiv de a uni o echipă și de a o revitaliza pentru a scoate rezultate mai bune, o colaborare mai temeinică. Team buildinigul de la munte pe lângă faptul că este sănătos pentru căile respiratorii poate fi distractiv prin cățărarea pe diverse funii și trecerea peste obstacole pe echipe. Munca în echipă este una destul de frumoasă dar și grea în același timp deoarece la un proiect contribuie brainstorming, un tumult de informații puse cap la cap de o echipă. Jocurile creative în care trebuie să avem încredere în coechipierul nostru care să ne conducă peste obstacole, care să ne creeze senzația de siguranță oferă o altă perspectivă de a vedea lucrurile și unește o echipă pentru a avea rezultate pe măsură.
Jocurile interactive și atmosfera plăcută în care fiecare socializează cu celălalt interlocutor motivează echipa fiind ca un imbold ca să fie mai buni. Problemele cu care se înfruntă o companie sunt legate în mare parte de comunicarea între colegi, cu timpul spiritul de colegialitate dispare și apare cel de competitivitate. Pentru o mai bună colaborare este esențial ca o companie să propună activități de team building în afara programului sau în timpul acestuia spre exemplu în zilele neproductive.
Ieșirile în oraș, cadourile de Crăciun, crosurile în care se câștigă premii precum și cei mai harnici angajați care sunt mereu în target fiind destul de eficienți îi motivează pe aceștia pentru a avea rezultate mai bune la nivelul întregii echipe. Activitățile au rolul de a uni o echipă și de a o face să funcționeze ca un tot unitar , ziua fructelor în care fiecare are dreptul de a mânca un fruct sau petrecerile cu tematică de la Straja în care buna dispoziție ne cuprinde pe fiecare în parte. Gradul de satisfacție la locul de muncă este accentuat datorită salariului convenabil, al programului dar mai ales al atmosferei, trebuie să recunosc faptul că un loc unde mă simt bine mă amiționează să-mi doresc mai mult cel mai probabil aceste aspecte îi vizează pe fiecare angajat în parte în funcție de domeniul de activitate.
Pauzele lungi și dese cheia marilor succese într-adevăr în momentul în care angajații sunt mai relaxați, dornici de muncă ajung în timp scurt să scoată timpi necesari productivi pentru o zi de muncă. Într-o companie lucrurile nu merg de la sine, ne întâmpinăm cu dificultăți de orice nivel , cu situații limită în care trebuie să rezolvăm problemele de la blocare aplicațiilor la stricarea unui birou ne indispune de cele mai multe ori sau chiar faptul că ajungi la birou și nu-ți găsești un scaun ca să poți lucra în liniște.
Momentele de relaxare la munte în care îl petrecem muncind dar într-un mod plăcut și creativ ca o tabără la Vila Alpin când după ședințele de brainstorming ne aduce aminte cu nostalgie de petrecerile, pățăniile pe care le-am făcut în copilărie la un foc imens. Toate aceste istorisiri leagă relații de lungă durată între angajați și oferă posibilitatea de a forma o echipă în adevăratul sens al cuvântului deoarece trecând prin diferitele obstacole de la team building ai o altă perspectivă în ceea ce-l privește pe interlocutor care te îndrumă pe unde să pășești în timp ce ești legat la ochii, încrederea care ți-o insuflă în situațiile limită în care doar trebuie să apreciezi coordonatele.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014 și constituie o părere personală în ceea ce privește team buildingul și sesiunile de creație de la Straja unde o echipă învață să se sudeze, sprijine și să se ridice la nivelul așteptărilor în cadrul unui proiect important, acestea pot fi utile în momentele de criză al unei echipe dintr-o companie.
0 Comentarios
Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.