Cel mai deosebit cadou pe care l-am primit momondo a fost o vacanță pe plai grecesc - Ralu Story

Noutăți

Post Top AdPost Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 9 martie 2018

Cel mai deosebit cadou pe care l-am primit momondo a fost o vacanță pe plai grecescCel mai deosebit cadou pe care l-am primit a fost o vacanță pe plaiul grecesc. Momondo mi-a dat această provocare de a vorbi despre o călătorie de neuitat, dar și pentru ca voi cei care citiți și comentați acest articol, despre călătoria voastră de neuitat să primiți premii. Să scrieți un comentariu despre călătoria voastră de suflet, fie că este vorba despre o escapadă în weekend sau despre o vacanță. 

O călătorie de neuitat ce a rămas întipărită în sufletul meu, deoarece a fost pentru prima dată când am plecat în străinătate și am trecut de vamă. Am mers 14 ore cu autocarul, dar acesta a fost nesemnificativ în comparație cu tot haosul petrecut înainte să plec în Grecia, am plătit biletele în ultimele 3 zile, pe data de 13(ziua mea norocoasă) și am prins ultimele două locuri. Cred cu tărie că acele locuri au fost destinate mie și fratelui meu, pentru a călători, a descoperi o nouă cultură. Am întâlnit oameni diferiți, simpli, care știu să-și promoveze destinația și să atragă clienți prin lucruri simple, oferite din partea casei, să te simți că faci parte din acel loc.

Totul a început în ziua în care părinții m-au întrebat ce îmi doresc de ziua mea. Le-am spus că ar fi un vis devenit realitate, dacă aș merge în străinătate sau mai bine spus ăn Grecia. Citisem atât de multe articole despre cultura lor, despre smochinele, uleiul de măsline, despre ospitalitatea și despre modul în care își vând produsele și serviciile. Am citit pe diferite site-uri și despre seara grecească, petrecerile pe care le dau. M-am documentat cu privire la hotelul în care am fost cazată și îmi doream atât de mult să ajung acolo. Timpul parcă îmi tot punea piedici, de la faptul că tata a fost nevoit să-și pună piciorul în gips la faptul că fratele meu nu primea banii munciți pentru cele două luni. Am găsit soluții în ultima zi, pe ultima sută de metri, așa cum mi se întâmplă de fiecare dată. De aceea cred cu tărie faptul că cele mai frumoase momente sunt cele care se petrec inopinant. 

Până în data de 13 când am plătit toată excursia, am prins ultimele locuri, am primit, asigurarea, chitanțe pentru plata autocarului și a hotelului, au mers ai mei cu fratele meu pentru a face o procură, am cumpărat costumele de baie și am făcut bagajele în aceeași zi. La ora 18 am sunat la taxi și am pornit în mare grabă spre locul de întâlnire. De aici a pornit cea mai frumoasă aventură a vieții.

Aveam emoții așa de mare și nu îmi venea să cred că eu o să merg într-o țară străină, că îmi voi extinde orizontul de cunoaștere, voi întâlni oameni frumoși, o să mă bucur de zilele de odihnă la mare, o să mă reculeg, să am timp pentru mine și pentru a explora zona. Zis și făcut. Am urcat în autobuz și am pornit spre Olympic Beach. Au făcut două opriri în Bulgaria, acolo unde am savurat câteva sendvișuri. Am mers 14 ore, timp în care am urmărit patru filme românești, am admirat peisajele și am avut emoții la vamă.

A doua zi am ajuns în Olympic Beach, am mers la hotel, acolo unde am fost preluați de către un ghid, cât timp am așteptat să se facă curățenie în camere, am fost serviți din partea casei cu smochine, cafea, halva și măsline. Am cerut mai multe detalii despre locație, obiective turistice, cum se poate ajunge, mâncare, cele mai bune preparate le-am gustat la taverne. Ne-am dus bagajele în cameră, ne-am schimbat și am mers spre plajă, lângă hotel am observat, un supermarket, de unde am cumpărat fructe și suc, respectiv o brutărie, de unde am cumpărat pâine, prăjituri, plăcinte. 


În penultima zi, am fost să văd răsăritul cum se învârte pe cer de la nord la sud și cum deasupra se mișcă pentru a se îndrepta către mare. În apă razele lui a încălzit mare și am putut să mă relaxez cu picioarele în apa caldă și cu gândul la părinții mei și la cei dragi. Am râs, am gustat preparatele grecești de la preparatele cu sepii, pizza cu fructe de mare, la salata grecească, moussaka făcut cu vinete și carne, la sosul tzatziki. Fructele erau foarte zemoase și mari. Cred că a fost o vacanță în care am mâncat foarte multe fructe. Am rămas surprinsă să observ că toate sucurile accidulate nu aveau în realitate acid, același lucru pot să-l spun despre apa minerală, nu este acidulată. Iaurturile au fost delicioase cu pulpă din fructe, pentru prima dată am mâncat un iaurt atât de bun, gustos și sățios.

Mi-am serbat majoratul pe plai grecesc, am fost la seara grecească și am dansat foarte mult. M-am plimbat în Paralia Katerini, o stațiune apropiată de Olympic Beach, la câteva minute pe jos, acolo unde se află biserica ortodoxă pe plajă, dar care este și un loc agitat. La seara grecească m-am împrietenit cu un cuplu de sârbi, iar împreună am mers în clubul Gold. M-am distrat în clubul Gold, unul în care vin turiști din diferite locuri ale lumii. Clubul Gold are un tavan care se deschide în exterior și este un loc luxos unde se ascultă muzică de calitate, unde am dansat pe melodiile românilor cântate în limba engleză.


Mi-am petrecut majoratul la mare, pe plai grecesc în deplasare și a fost cea mai frumoasă amintire de care mi-am reamintit cu această ocazie. Am acceptat provocare celor de la momondo, de a povesti despre vacanța mea pe plai grecesc, despre cum m-am maturizat. Pe data de 26 august am ajuns acasă, iar a doua zi am primit foarte multe cadouri, de la oamenii dragi din jurul meu,de la  prieteni, cunoștiințe la vecini. A fost cea mai frumoasă surpriză din viața mea. Pe care am reușit să o repet după 3 ani, când am mers în Corfu într-o altă destinație de pe plaiul grecesc. Vă invit să îmi povestiți care a fost cea mai frumoasă vacanță, iar cele mai frumoase povești vor fi premiate de către Momondo.

                                            Acest articol  a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Post Top Ad

Responsive Ads Here