Florile mele preferate și povestea lor

                                               flori5


Florile mele preferate sau mai bine să spun că-mi plac toate florile. Să-l atrag cu vorbe dulci sau să-i spun adevărul, acela dur, greu de dus, dar care te readuce cu picioarele pe pământ. Îmi plac trandafirii și o spun cu voce tare, cu o aceea credință că vei auzi TU, acel TU, care contează pentru mine. 

Cred că mă atrag trandafirii, pentru că nasc sau renasc, în același anotimp cald și frumos și anume VARA. Vara care mă duce cu gândul la vacanță și la noi, la acei doi oameni care se completează perfect. La aceea domnișoară care este inabordabilă, întârziată, uitucă, ambițioasă, credincioasă și perfecționistă, dar pe care o iubești la fel de intens, sau poate mai mult. La care te gândești mereu și care te ademenește și se retrage, te iubește și te respectă. 

Așa cum sunt trandafirii, la cei roșii mă refer. Pe cât de frumoși, pe atât de dureroși sunt. Se sincronizează perfect cu dragostea, că fără sare și piper nu ar mai avea același gust, sau poate nu am fi noi. Trandafirii sunt fragili, asemenea dragostei care nu se construiește pe o fundație solidă, se risipește, iar ei trandafirii putrezesc. Trandafirii sunt reflecția vieții sau parfumul sufletului, care arată doar niște cadre ale frumuseții.

Trandafirii au spini, așa cum și viața are obstacole greu de trecut, pentru ca relațiile puternice să reziste. Când spun puternici nu mă refer, la fiorul ei și la pasiunea din adolescență, ci la dragostea matură, aceea care te pune în fața faptului împlinit, de a spune DA pentru TOTDEAUNA.

Îți dorești să o cucerești constant și îi cumperi flori, dar nu orice fel de flori. Ci florile ei preferate, pentru a-i reda zâmbetul pe chip sau pentru a-i face viața mai frumoasă. Vrei să-i atingi sufletul cu gesturi mici și nu cu vorbe goale. Aștepți emoționat în mașină spre eveniment și îți faci atât de multe gânduri. Crezi că nu o să accepte niște flori spinoase, dar sigur o vei impresiona și te va pupa de multe ori, chicotind și înseninându-ți privirea.

Ai vrea să o faci să se dezbrace de acel orgoliu, care uneori rănește, așa cum spini trandafirilor sângerează degetele tale. Înainte de eveniment se tot plimba, în speranța că o să găsească o florărie prin apropiere, că doar florării prin București la orice pas ai să-ntâlnești. Timpul se scurgea, iar tânărul nu a reușit să găsească florile preferate ale ei. Intră pe internet și face  comanda flori, are timp să se pregătească pentru iubita lui. Se aranjează, își face părul, se îmbracă în costumul lui bleumarin, aceeași nuanță cu ochii. Când sună curierul pentru livrarea buchetului. Nu se aștepta să fie atât de mare, nici că-l putea vedea pe curier, după buchetul imens. Îi dă banii și gonește într-o fugă spre eveniment, nu de alta, dar să nu mă aștepte EA.
                                  flori

Se apropie momentul acela când o să vină EA, după ce se pierde prin București ciufulită, cu haine îngrijite și frumoase, cu același trup zvelt, același chip inocent și aceeași privire gingașă.

Te simți ca un adolescent la prima întâlnire, dar îi spun că sunt pentru ea. Emoționată primește buchetul din 101 trandafiri. Se gândea că poate ar fi fost mai bine să-i trimită flori la domiciliu, dar nu a vrut să rateze șansa de a o vedea copleșită de emoții, îmbujorată  și de a o îmbrățișa, săruta pe frunte.


   
                                                   
Buchetele de flori au farmecul lor și nu mă refer, la primele întâlniri. De câte ori simți nevoia să o faci fericită și să o cucerești. Florile cadou pot fi oferite cu orice ocazie specială sau dacă tu vrei să o faci să fie așa. O iubire frumoasă, cu gesturi mici, cu momente pregătite pentru a-l surprinde pe partener, reușesc să transforme o monotonie, într-o poveste frumoasă de dragoste. Dintr-o rutină, într-o regăsire permanentă, a frumuseții relațiilor, a iubirii, a altei fațete ale iubiri. Iubirea înseamnă să dăruiești și să te implici în conturarea unei povești pentru TOTDEAUNA.


Acest  articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016. 

Care sunt florile tale preferate și ce poveste au? Crezi că gesturile mici, fac o relație mai frumoasă?

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram